INTERVIEWS & REVIEWS

cropped-TWO-SUNS-MED-RES.jpg

   “Having produced FRANK GAMBALE, ALLAN HOLDSWORTH, SHAWN LANE, BRETT GARSED, SCOTT MISHOE, CARL VERHEYEN and a host of others, I know guitar talent when I hear it.  Byron Fry is definitely in that league.”

-Mark Varney, producer of iconic Guitar albums ‘Truth in Shredding’ and ‘Centrifugal Funk’

* * * * * * * *

TRUTH IN SHREDDING

TRUTH IN SHREDDING REVIEW & INTERVIEW

* * * * * * * *

MUSIC LIFE AND TIMES

MUSIC LIFE & TIMES REVIEW

* * * * * * * *

JOY BOP

JOYBOP REVIEW I

* * * * * * * *

GUITARZ FOREVER copy

GUITARZ FOREVERINTERVIEW

* * * * * * * *

JOY BOP

JOYBOP REVIEW II

* * * * * * * *

ROOTSTIME REVIEW:

Op zijn album “Explosive” covert de uit Californië stammende jazz-, rock-, blues- en funkmuzikant Byron Fry twee nummers van grootheden uit de rock- en jazzmuziek, te weten “Black Dog” van de legendarische Engelse rockformatie ‘Led Zeppelin’ en “Actual Proof” van de Amerikaanse jazzpianist en bandleider Herbie Hancock.

Zelf tekende hij voor de compositie van de twaalf overige tracks op deze één uur durende plaat die hij ook zelf heeft geproduceerd. Het is een geheel instrumentaal abum geworden met heel veel door Byron Fry zelf gespeelde gitaarsolo’s in de nummers, aangevuld met geluiden die vooral geproduceerd werden door instrumenten op basis van elektronica.

De gelijkenissen met het werk van Carlos Santana liggen voor de hand omwille van de jammende gitaren en dezelfde improviserende jazzy speelstijl. Er zijn ook een drietal rustigere nummers met “For The Mercy Of Love”, het Knopfleriaanse “El Capitan Beach Road” met Byron Fry op akoestische gitaar en “”Melt”.

De cd “Explosive” is het tweede album van multi-instrumentalist Byron Fry (hij speelde alleen niet op de drums) en deze gedurende een aantal jaren tot stand gekomen cd volgt op zijn debuutplaat “Combustible”. Liefhebbers van instrumentale filmsoundtracks en van gitarenrock zullen een leuke kluif hebben aan deze cd. Voor fans van het betere singer-songwriterwerk of moderne popmuziek lijkt dit een beker te zijn die men beter aan zich kan voorbij laten gaan.

(valsam)
“On his second album ‘Explosive’, the Californian musician and producer Byron Fry did play on almost all instruments. His ‘Santana’-ressembling guitar playing style dominated the 14 tracks on this record. Twelve own compositions and 2 cover versions of Led Zeppelin’s song ‘Black Dog’ and Herbie Hancock’s ‘Actual Proof’ complete this jazzy soundtrack.“
– www.rootstime.be

FB Kudos from Delilahs and LBPTHS